Dania mięsne

Grillowana pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem z serem Feta

Grillowana pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem z serem Feta

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • ½  opakowanie mrożonego szpinaku
  • 100 g sera Feta
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • oliwa z oliwek

Wykonanie

  1. Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i przecinamy wzdłuż jednego boku, tak by powstał otwór, w który później włożymy farsz.
  2. Ścieramy na tarce czosnek i wkładamy go do garnka z oliwą. Podsmażamy aż do zeszklenia czosnku.
  3. Do garnka wsypujemy połowę opakowania szpinaku. Dusimy pod przykrywką do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz rozdrobniony ser Feta. Gotujemy przez pięć minut.
  4. Farsz umieszczamy w środku piersi z kurczaka.
  5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Nafaszerowane mięso umieszczamy na blasze z oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut.   

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

Powrót